Het Team / Daniël de Korte

Daniel 2Daniël de Korte
Support Engineer
Vorige pagina » Team overzicht »

Daniël aan het woord:

ICT is een rode draad in mijn leven geworden vanuit interesse en hobby. Deze interesse en hobby heb ik uiteindelijk kunnen omzetten in een baan die hierop aansloot.

Al van kleins af aan vond ik het heel leuk om met ICT bezig te zijn en kreeg zo ook mijn eerste klusjes om computers te installeren, configureren en repareren bij familie, vrienden en mensen in de omgeving.

In augustus 2012 ben ik begonnen met mijn ICT opleiding op het Da Vinci College te Dordrecht. Ik heb mijn opleiding in juli 2015 succesvol afgerond. Daarna ben ik direct gaan solliciteren en kwam via school terecht bij een detacheringsbureau in Amsterdam. Ik heb daar voor twéé maanden gewerkt als IT-professional om zo veel kennis en ervaring op te doen op allerlei IT gerelateerde vakgebieden. Van aansluiten tot randapparatuur, tot het ondersteunen van gebruikers en een klein stukje beheer.

Al snel werd duidelijk dat ik nog veel meer te weten wilde komen over ICT en wilde ik zo toe werken naar een volgende carrierestap. Zo kwam ik via Maurizio Crisci in aanraking met Petisys. Peter Peters nodigde mij uit om te komen praten over de functie. Nadat we twee prettige gesprekken hebben gevoerd had hij gevraagd  of ik plannen had om verder te studeren of om full-time te komen werken om de servicedesk te komen versterken. Uiteindelijk ging mijn voorkeur uit naar werken.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en mezelf te ontwikkelen binnen Petisys ga ik mijn MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate) certificering behalen. 

Het leukste op de servicedesk vind ik toch wel het klantencontact en het gericht oplossen van makkelijke of moeilijkere vraagstukken. Het afwisselende werk maakt het erg leuk en eigenlijk is geen een dag hetzelfde.

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn vrienden en familie met vooral veel gezelligheid. Ik ben ook echt een liefhebber van moderne gadgets en geniet van auto's. Sinds kort heb ik ook een nieuwe hobby, genaamd: Urban exploring, afgekort urbex of UE. Dit is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

Wellicht spreken of zien we elkaar binnenkort.